مردان نسبت به زنان حدود 400 ژن فعال تر در ماهیچه‌های خود دارند

گزارش جدیدی که در مجله FASEB به چاپ رسیده است transcriptome (ترانسکریپتوم به مجموعه تمام mRNA های رونویسی شده از ژنوم گفته می‌شود) ماهیچه‌های اسکلتی انسان را نقشه برداری کرده و فعالیت ژنی را که پیش از این هرگز تشخیص داده نشده بود آشکار ساخت. این مطالعه نشان داد که مردان ژن‌های ماهیچه ای فعالتری نسبت به زنان دارند.

اگر پزشک شما به دنبال این است که بداند چه مشکلی در ماهیچه‌های شما به دلیل افزایش سن، بیماری یا جراحت ایجاد شده است بهتر است ابتدا بداند که حالت طبیعی ماهیچه‌ها به چه صورتی است. این هدفی است که نتایج مقاله منتشر شده در مجله FASEB به آن رسیده است. در این تحقیق گروهی از دانشمندان یک ترانسکریپتوم کامل تولید کرده اند. این رونوشت ژنی، دسته ای از مولکول‌ها است که به دانشمندان در مورد فعال بودن یک ژن در زمان خاص در یک اندام اطلاعات کاملی می‌دهد. نکته قابل توجه این است که آنها فعالیت ژنی جدیدی را کشف کرده اند که بر مبنای آن، مردان حدود 400 ژن فعال تر در ماهیچه‌های اسکلتی نسبت به زنان دارند.

دکتر Malene Lindholm از بخش فیزیولوژی و داروشناسی پژوهشکده Karolinska در سوئد می‌گوید:

"امیدوارم که این نتایج فعالیت ژنی، به عنوان مرجعی برای بررسی ماهیچه‌های اسکلتی انسانی شناخته شده و پایه بسیاری از مطالعات بر روی ماهیچه‌ها در بیماری‌های مختلف و ناتوانی‌ها باشد. بر این اساس می‌توانیم ماهیچه‌های خود را بهتر شناخته و احتمالا درمان‌های بهینه و اختصاصی را ایجاد کنیم."

برای رسیدن به این هدف Lindholm و همکارانش از نه مرد و نه زن داوطلب استفاده کرده اند. با استفاده از بیحسی موضعی، محققان نمونه کوچکی از ماهیچه اسکلتی از هر دو پای این شرکت کنندگان برداشتند. رونوشت‌های ژنی از نمونه‌های ماهیچه ای استخراج شده و سپس توالی یابی شدند. حاصل این کار استفاده از رمز‌های تمام رونوشت‌ها برای مقایسه نمونه‌های ماهیچه ای بین پاهای یک فرد و بین زنان و مردان بود. نتایج حاصل از این تحقیق باعث به وجود آمدن یک ترانسکریپتوم کامل (تمام رونوشت‌های موجود در ماهیچه در یک زمان مشخص) از ماهیچه‌های اسکلتی انسان در زنان و مردان شد.

دکتر Gerald Weissmann ویراستار مجله FASEB می‌گوید:

" این یافته قدم مهم دیگری به سمت ایجاد درمان‌هایی بر پایه ژنوم و جنسیت می‌باشد. هر ژن که به عنوان عامل فعال در ماهیچه‌های اسکلتی شناخته شود می‌تواند به عنوان یک هدف بالقوه دارویی برای بسیاری از بیماری‌ها و ناتوانی‌های ماهیچه ای به کار رود."

منبع: بیونت

مهمان آنلاین : 1